Fyllda chokladpannkakor

Fyllda chokladpannkakor
Foto: Holger Edström
Eja Nilsson
Eja Nilsson

Fyllda chokladpannkakor

10 ingredienser

Pannkakor fyllda med en ljuvlig chokladmousse. Servera gärna med syrliga bär.

Här hittar du Ejas

grundrecept för pannkakor och plättar

.

Ingredienser

portioner
  • 1 sats pannkakssmet, med 2 msk kakao i smeten
  • 2 msk kakao
  • mörk choklad, grovriven

Fyllning (mousse)

  • 125 g mörk blockchoklad
  • 2 msk florsocker
  • 1 dl kaffe, starkt (Nescafé + hett vatten)
  • 1 äggula
  • 0,5 dl cointreau (eller annan apelsinlikör)
  • 2 dl vispgrädde
  • ev körsbär (några)

Gör så här

  1. Smält chokladen i en skål som placeras i en liten kastrull med hett vatten på spisen.
  2. Rör i florsocker och kaffe samt äggulan och rör om kraftigt.
  3. Lyft upp skålen ur vattenbadet (äggulan får inte koka).
  4. Låt krämen svalna och smaksätt med apelsinlikör.
  5. Vispa grädden till fast skum och vänd ner i chokladkrämen.
  6. Häll upp moussen i en skål och ställ i kylskåpet 1 timme.
  7. Stek pannkakorna.
  8. Fyll dem med chokladmoussen, rulla ihop dem och strö över grovriven mörk choklad.
  9. Garnera med körsbär eller bigarråer.