Kola-Eclair

Kola-Eclair
Foto: TV4
Stefano_Catenacci_recept
Stefano_Catenacci_recept

Kola-Eclair

13 ingredienser

Eclair, klassisk fransk bakelse, här med kolafyllning.

Kondenserad mjölk, Dulce de Leche, hittar du i välsorterade matbutiker.

Översätt gram till deciliter här.

Ingredienser

Kola-Eclair

  • 175 g vetemjöl
  • 33 g strösocker
  • 240 g vatten
  • 120 g smör
  • 2,5 g salt
  • 250 g ägg

Fyllning

  • Kondenserad mjölk
  • havssalt

Glace

  • 100 g strösocker
  • 20 ml glykos
  • 150 ml grädde
  • 250 g mjölkchoklad
  • 6 gelatinblad

Gör så här

Kola-Eclair

  1. Väg upp allt utom ägg i en kastrull och red upp tillsammans tills det blir en enhetlig smet som släpper från kanterna på kastrullen.
  2. Stjälp ur smeten i en matberedare och låt den gå på lägsta hastighet med en vinge i 1 min.
  3. Börja sedan mata i äggen försiktigt tills smeten går ihop.
  4. Spritsa 4 cm raka streck med en stjärntyll på en silpatmatta. Frys.
  5. Ta ut direkt från frys och baka i 4-6 minuter på 180˚C.

Fyllning

  1. Kondenserad mjölk kokad i 3h, Dulce de Leche, lätt uppsmakad med havssalt. Dela eclairen försiktigt längs ena sidan och fyll försiktigt på med fyllning med en spritspåse.

Glace

  1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 10 min.
  2. Koka upp grädde med glukos och socker.
  3. Tillsätt gelatinet och därefter chokladen.
  4. Håll eclairen över glacen och med en tesked fixera glacen på ovansidan.