Kola-Eclair

8 röster

Du behöver

Kola-Eclair

  • 175 g mjöl
  • 33 g socker
  • 240 g vatten
  • 120 g smör
  • 2,5 g salt
  • 250 g ägg

Fyllning

  • Kondenserad mjölk
  • Havssalt

Glace

  • 100 g socker
  • 20 ml glukos
  • 150 ml grädde
  • 250 g mjölkchoklad
  • 6 st gelatinblad

Gör så här

  1. Kola-Eclair
    Väg upp allt utom ägg i en kastrull och red upp tillsammans tills det blir en enhetlig smet som släpper från kanterna på kastrullen.
  2. Stjälp ur smeten i en matberedare och låt den gå på lägsta hastighet med en vinge i 1 min.
  3. Börja sedan mata i äggen försiktigt tills smeten går ihop.
  4. Spritsa 4 cm raka streck med en stjärntyll på en silpatmatta. Frys.
  5. Ta ut direkt från frys och baka i 4-6 minuter på 180˚C.
  6. Fyllning
    Kondenserad mjölk kokad i 3h, Dulce de Leche, lätt uppsmakad med havssalt. Dela eclairen försiktigt längs ena sidan och fyll försiktigt på med fyllning med en spritspåse.
  7. Glace
    Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 10 min.
  8. Koka upp grädde med glukos och socker.
  9. Tillsätt gelatinet och därefter chokladen.
  10. Håll eclairen över glacen och med en tesked fixera glacen på ovansidan.
1 februari 2013

Fler goda recept