Tamaristekt portabellosvamp med blomkål och linser

koket.se
Tamaristekt svamp
Foto: Tv4
Renée Voltaire
Renée Voltaire

Tamaristekt portabellosvamp med blomkål och linser

9 ingredienser

Enkel vegansk rätt med portabellosvamp, blomkålscouscous och linser.

Servera gärna med

denna grönkålssallad.

Se Renée Voltaire laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 0,5 blomkål (eller broccolihuvud)
  • 1 tsk curry
  • 0,5 tsk lantbuljong
  • 1 msk blandade örter, hackade (av valfri sort)
  • olivolja, till smaksättning och stekning
  • 1 dl färdigkokta linser (av valfri sort)
  • 2 portobellosvampar
  • 1 tsk tamarisoja
  • 5 cm ingefära, riven

Gör så här

  1. Mixa blomkålen i en matberedare till riskornsstorlek och lägg i en bunke. Krydda med curry, lantbuljong, örter och smaksätt med olivolja. Vänd ner linserna.
  2. Skiva och stek svampen i olivolja tillsammans med tamari och ingefära. Servera med en grönkålsallad och en god dipp.