Vegansk potatissallad med kronärtskockspesto

27 röster
10 min
4
10 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g potatis, kokt
  • 100 g soltorkade tomater
  • 2 dl spenat

Kronärtskockspesto

  • 400 g kronärtskocksbotten
  • 1 msk citron, saft
  • 1 dl persilja, hackad
  • 1 dl solroskärnor
  • 1,5 dl olivolja
  • 2 klyfta vitlök
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skär potatisen i mindre bitar.
  2. Kronärtskockspesto
    Mixa kronärtskocksbottnar, citronsaft, persilja, solroskärnor, olivolja, vitlöksklyftor, salt och svartpeppar till en slät kräm. Blanda med potatisen.
  3. Hacka de soltorkade tomaterna och spenaten och vänd ner i potatissalladen.
1 oktober 2014