Lingonsill

Lingonsill

Av: Martti Rytkönen

Från: Malou efter tio

15 ingredienser

20 min

En krämig och god sill som får fin färg av lingonen!

Ingredienser

  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl sillag (se recept nedan)
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 dl rårörda lingon
  • 1 krm cayennepeppar
  • 3 msk rosmarin, finhackad
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 förp sillfilé

Sillag

  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 lagerblad
  • 5 hela nejlikor
  • 0,5 msk kryddpepparkorn, stött

Gör så här

  1. Börja med sillagen: Blanda alla ingredienserna till lagen i en kastrull, ge den ett uppkok så sockret smälter och låt den sedan kallna.
  2. Lägg sillfiléerna i sillagen under minst två dygn.
  3. Ta upp sillfiléerna och torka av dem ordentligt. Skär dem sedan i lagom stora bitar.
  4. Blanda ihop lingonsåsen och lägg sillarna i den. Garnera gärna med färska lingon.