Passionsfrukttryffel

Passionsfrukttryffel
Foto: TV4

Passionsfrukttryffel

Av: Martin Isaksson

Från: Malou efter tio

6 ingredienser

Konditorn Martin Isaksson visade i Efter tio hur du gör dina egna chokladpraliner till Alla hjärtans dag. Här är en variant med smak av passionsfrukt.

Ingredienser

  • 180 g passionsfruktspuré
  • 120 g osaltat smör
  • 180 g strösocker
  • 120 g vispgrädde
  • 270 g mjölkchoklad
  • 300 g mörk choklad 70 %

Gör så här

  1. Koka upp grädde, smör, puré och socker.
  2. Hacka chokladen och lägg i en bunke.
  3. Häll vätskan över chokladen lite i taget och rör till en slät smet. Låt svalna.
  4. Fyll upp i mörka chokladskal och låt stelna.
  5. Försegla skalen med mörk tempererad choklad.