Chokladnapoleon

0 röster

En snygg klassiker i modern tappning.

Visa mer

Du behöver

  • 300 g vit choklad

Ganache

  • 150 g mjölkchoklad
  • 50 g grädde
  • Eventuellt lite kaksmulor
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Vit choklad
    Smält långsamt så du ej får den för varm, helst max 30 grader. Rör lite pö om pö. Det går bra att smälta chokladen i mikrougn men var försiktig med temperaturen.
  2. Stryk sedan den vita chokladen på bakplåtspapper eller ett plast ark.
  3. Låt stelna lite.
  4. Skär plattor i önskad storlek och ställ i kyl, väl täckt med plastfilm.
  5. Ganache
    Hacka chokladen.
  6. Koka upp grädden.
  7. Bakelse
    Lägg samman vit choklad och ganache i 3 lager, plattor och chokladganache om vartannat. Ha gärna med lite crumble/kaksmulor emellan så det blir lite crunchigt.
  8. Dekoreras valfritt.
  9. Servera och njut!
12 oktober 2010

Laddar fler recept...