Kryddiga kanel- och chilibrownies

Kryddiga kanel- och chilibrownies
Foto: Ewa K Andinsson

Kryddiga kanel- och chilibrownies

Av: Lotta Bäckström

Från: Malou efter tio

9 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 200 g mörk choklad 70 %
  • 100 g smör
  • 4 ägg (stora)
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk malen kanel
  • 3 msk crème fraîche
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 50 g mörk choklad, hackad

Gör så här

  1. Smält chokladen och smöret under omrörning i ett sjudande vattenbad. Låt svalna.
  2. Knäck äggen i en skål, häll på sockret och vispa till en pösig smet. Blanda ner det smälta chokladsmöret i äggvispet.
  3. Sikta mjöl och kanel över smeten och vispa samman. Blanda ner crème fraiche och chili, följt av den hackade chokladen. Klä en ugnsform (20 x 25 cm) med bakplåtspapper, häll över smeten och släta till ytan.
  4. Grädda i 180° i cirka 25 minuter. Kontrollera med en sticka att kakan är klar. Stickan ska vara torr.
  5. Låt kakan svalna innan den lyfts upp ur formen och skärs i 20 bitar.