Citron- och färskvitlöksstekta majskycklinglår

1 röst
4

Citron- och färskvitlöksstekta majskycklinglår med fänkål, gul morot, potatis, bananschalottenlök, samt syrlig vitvinssky. Hela rätten lagas i stekpanna direkt i ugnen!

Välj grönsaker efter säsong och smak.
Här har vi valt:
2 Gula morötter
2 Oranga morötter
1 fänkål
1 färskvitlök

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4-6 majskyckling lår (beroende på storlek)
  • Grönsaker efter säsong och smak
  • 2 bananschalottenlökar
  • 1 citron
  • 10 små färskpotatisar, ca
  • 1,5 dl vitt vin
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Stek kycklinglåren knaprig tillsammans med den färska vitlöken och citronskivor.
  2. Stek med dina grönsaker och potatisen tills allt har fått fin färg.
  3. Salta och peppra och slå på vitt vin.
  4. Ställ in hela pannan i ugnen på 140 grader.
  5. Efter ca 25 minuter skär du ett litet snitt i kyckling för att kolla om den är färdig. Är saften som tränger ut klar så är din kyckling färdig, annars får du låta den gå en liten stund till.
  6. Ta ut hela anrättningen och smaka eventuellt av med lite mer salt, peppar och citronsaft.
18 maj 2010
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...