Varm chokladbakelse

1 röst
8

Servera en varm och härlig chokladbakelse tillsammans med lite lättvispad grädde och färska bär efter tillgång.

Servera tillsammans med lite lättvispad grädde och eventuellt lite färska bär efter tillgång.

Visa mer
8

Du behöver

  • 300 g mörk choklad 70 %
  • 200 g smör
  • 2 ägg
  • 4 äggulor
  • 0,75 dl socker
  • 1 msk maizena
  • smör till formarna

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smör och choklad i en kastrull på svag värme.
  3. Vispa äggen och sockret ljust och poröst.
  4. Vispa ner den avsvalnade chokladsmet och maizena. Vispa ordentligt!
  5. Smörj 10 små portionsformar.
  6. Spritsa ner smeten i formarna.
  7. Ställ formarna på en plåt och placera mitt i ugnen.
  8. Baka av fondanterna i ca 5 minuter, de ska vara kladdiga i mitten.
18 maj 2010

Laddar fler recept