Suspiro De Limeña

0 röster
6

Dessert från 1800 talets Lima, Peru.

Visa mer
6

Du behöver

  • 6 dl grädde
  • 8 dl kondenserad mjölk
  • 3 äggulor

Portvinsglace

  • 6 dl portvin
  • 4 dl socker
  • 0,5 dl limesaft
  • 4 dl marängsmet
  • 2 tsk kanel, malen

Gör så här

  1. Blanda de två mjölkprodukterna och reducera (koka ner) 20 %.
  2. Flytta blandningen från värmen och vispa ned äggula under omrörning. Låt sedan svalna.
  3. Reducera portvinsglacen till hälften och låt kallna.
  4. Vispa sedan portvinsglacen tillsammans med marängsmeten.
  5. Servera först gräddmjölksblandningen i ett glas och spritsa sedan marängen över. Strö på kanel.
9 december 2010

Laddar fler recept