Dumplings med marinerade edamamebönor och chilimajo

Beijing Dumplings med marinerade edamamebönor och chilimajo
Foto: Köket.se

Dumplings med marinerade edamamebönor och chilimajo

5

15 ingredienser

25 min

Vill du bjuda dina vänner på världens godaste vegetariska middag? Den här middagen blir imponerande god och du svänger ihop den på nolltid.

läs mer
Beijing8 dumplings kyckling jordnöt

Tips från Beijing8!

Dumplings från Beijing8 - Lätt att laga. Enkelt att njuta.

Läs mer

Ingredienser

portioner4
  • 4 förp Beijing8 dumplings vegetariska
  • 400 g edamamebönor med skal

Marinad till edamame

  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 1 msk olja
  • 2 tsk sirap
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 2 msk soja
  • 1 tsk sesamolja

Dipp

  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk soja
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 0,5-1 röd chilifrukt (efter smak)
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till dippen i en skål och ställ in i kylen.
  2. Stek ingefära och vitlök i oljan tills det doftar ljuvligt men innan vitlöken får färg. Ta bort stekpannan från värmen. Tillsätt resten av ingredienserna till marinaden och blanda ihop.
  3. Tillaga dumplings enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Ångkoka under tiden edamamebönorna. Blanda sedan bönorna med den smakrika marinaden.
  5. Servera dumplings med edamame och den urgoda dippen.
TIPS!
läs mer
Beijing Snabba dumplings med smakrik fläskfilé och teriyakigrönsaker

Tips från Beijing8!

Ladda upp för fredagsmys och dumplingsöndag! Här hittar du recepten.

Läs mer