Dumplings med krispig köttfärs och sparris

Beijing Dumplings med krispig köttfärs och sparris
Foto: Beijing8

Dumplings med krispig köttfärs och sparris

5

14 ingredienser

30 min

Dumplings toppade med krispig köttfärs, vitlöksstekt sparris, chili och salladslök. Servera med nykokt jasminris och du har en riktigt god dumplingsmiddag!

läs mer
Beijing8 dumplings kyckling jordnöt

Tips från Beijing8!

Dumplings från Beijing8 - Lätt att laga. Enkelt att njuta.

Läs mer

Ingredienser

portioner4
  • 3 förp Beijing8 dumplings (av valfri sort)
  • olja, till stekning
  • 300 g köttfärs (soya-, kyckling-, eller fläskfärs går också bra)
  • salt
  • peppar
  • 2 klyftor vitlök
  • 250 g grön sparris
  • smör, till stekning
  • 2 salladslökar
  • 1 chilifrukt
  • chiliolja
  • sesamfrön
  • 4 port jasminris
  • 1 förp Beijing8 Plommon- och Ingefärasås

Gör så här

  1. Tina dumplings och lägg dem i en varm stekpanna med lite olja. Stek undersidan gyllenbrun och sänk sedan till medelvärme.
  2. Tillsätt 3–4 msk varmt vatten, så att botten på pannan täcks. Ångkoka dina dumplings under lock i 5 min. Ta av locket och koka bort det sista av vattnet.
  3. Stek köttfärsen ordentligt. Krydda med salt och peppar eller andra kryddor du gillar.
  4. Skala och hacka vitlöken. Hetta upp en panna och stek sparrisen tillsammans med vitlöken i smör på medelvärme. Håll koll så att vitlöken inte bränns.
  5. Lägg upp dumplings, färs och sparris på en tallrik och toppa med färsk chili, salladslök, sesamfrön och chiliolja.
  6. Servera med nykokt jasminris och Beijing8 plommon- och ingefärasås.
TIPS!
läs mer
Beijing8 header partnersida

Tips från Beijing8!

Ladda upp för fredagsmys och dumplingsöndag! Här hittar du recepten.

Läs mer