Dubbla pepparkakor med fyllning

Kockens Dubbla pepparkakor med fyllning
Foto: Jönsson Bilder

Dubbla pepparkakor med fyllning

6 ingredienser

30 m

Julens finaste pepparkakor fyllda med vispad crème fraiche smaksatt med lime, florsocker och pepparkakskryddor.

Ingredienser

portioner stycken
  • 30 pepparkakor (varav hälften med hål i)
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk florsocker
  • 1-2 tsk limefrukt, saft
  • 0,5-1 tsk Kockens pepparkakskrydda
  • lingon

Gör så här

  1. Lägg ut hälften av pepparkakorna på en bricka eller plåt.
  2. Vispa crème fraiche till en tjock kräm tillsammans med florsocker. Smaka av med limesaft och pepparkakskrydda.
  3. Häll massan i en sprits och spritsa krämen runt om på pepparkakorna. Lägg på resterande pepparkakor till dubbla och tryck samman lätt. Spritsa en klick i mitten och fyll på med frysta lingon.
  4. Lägg dem i en lufttät burk och frys till serveringstillfället. Ta fram och låt tina en kort stund innan servering.
  5. Köper du färdiga pepparkakor utan hål – lägg dem dubbla med fyllning och lingon emellan.