Valnötsburgare

0 röster
50 min
4

Annas recept på vegetariska valnötsburgare är beräknat till 4 personer.

Se fler recept från

Du är vad du äter


Visa mer
50 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 7 dl valnötter (blötlagda ett par timmar)
  • 3 normalstora morötter
  • 2 dl svamp (champinjoner, portabello, etc)
  • 2 rödlökar
  • 2 dl färska kryddor (basilika, etc)
  • 0,25 röd paprika
  • 3 soltorkade tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • Torra kryddor efter smak

Gör så här

  1. Lägg valnötter, morötter, svamp, vitlök, eventuella torra kryddor och den ena rödlöken i mixern.
  2. Mixa till en jämn smet.
  3. Finhacka de resterande ingredienserna för hand och rör ned dem i smeten.
  4. Forma sedan smeten till 4 st burgare.
  5. Ät direkt eller torka i ugnen på 50 grader tills du är nöjd med fastheten.
  6. Servera med en stor sallad och levande humus.
16 april 2012
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept