Raw Food tårta

Raw Food tårta
Foto: TV4
Anna Skipper
Anna Skipper

Raw Food tårta

10 ingredienser

50 min

En saftig, hälsosam och vacker tårta.

Se fler recept från

Du är vad du äter

Ingredienser

portioner
  • 3 dl mandel (blötlagda ca 24 h)
  • honung
  • 6 dl färska fikon
  • 6 dl dadlar
  • 1 dl kokos
  • 3 äpplen
  • 2 bananer
  • citron
  • 1 krm vanilj
  • färsk frukt och bär för garnering, ex jordgubbar, carambola, kiwi, äpple, blåbär och hallon

Gör så här

Levande grädde

  1. Mixa de blötlagda mandlarna till en jämn smet och smaksätt med lite honung!
  2. Häll i smeten i en bakduk eller liknande nätpåse och låt stå och rinna av i ca 15 minuter. Då blir den fastare och lättare att spritsa. Det går även att servera grädden vid sidan om.

Levande tårtbotten

  1. Den torkade frukten bör blötläggas över natten.
  2. Skär eller klipp i mindre bitar och mixa ihop dem med kokos.
  3. Bred ut degen på ett tårtfat/form.

Levande fyllning

  1. Mosa bananer.
  2. Riv äpplet på den grova sidan av järnet.
  3. Riv citronskalet.
  4. Blanda ihop allt. Blanda tillsammans med lite kokos, vanilj och citronskal.
  5. Bred ut på den levande fyllningen över den levande tårtbotten.
  6. Spritsa mandelgrädden eller skiva färsk frukt och garnera tillsammans med färska bär.