Fyllda paprikor med myntayoghurt

Fyllda paprikor med myntayoghurt
Foto: TV4
Anna Skipper
Anna Skipper

Fyllda paprikor med myntayoghurt

19 ingredienser

Paprikor fyllda med fullkornsris och lammfärs. Nyttigt och gott!

Se fler recept från Du är vad du äter

Ingredienser

portioner

Fyllda paprikor

  • 8 paprikor, ljusgröna, små
  • 200 g lammfärs
  • 1 dl fullkornsris
  • 2 rödlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • olivolja
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • 0,5 krm malen kanel
  • havssalt/peppar från kvarn

Myntayogurt

  • 5 dl yoghurt (ekologisk)
  • 1 citron, saften av
  • 1 msk honung
  • 1 knippe mynta, finhackad
  • salt
  • peppar
  • 1 klyfta vitlök

Gör så här

Fyllda paprikor

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär av locket på paprikorna och rensa ur frön och hinnor.
  3. Skala och finhacka rödlök samt vitlöken.
  4. Koka riset enligt anvisningarna på paketet i halva buljongtärningen.
  5. Fräs lök, vitlök i olivolja någon minut. Tillsätt sedan lammfärsen, fräs ca 5 minuter.
  6. Tillsätt alla kryddor samt resterande buljong. Fräs ytterligare några minuter samt addera lite extra olivolja.
  7. Ställ paprikorna i en ugnsfast smord form.
  8. Blanda färs med det kokta riset.
  9. Fyll paprikorna. Ringla över lite extra olivolja.
  10. Gratinera i ugnen ca 30 minuter.

Mynta yogurt

  1. Blanda alla ingredienser och låt dra ca 1 timma i kylskåp innan servering.