400 g lammfärs (nöt eller kycklingfärs) - välj ett av alternativen
1 klyfta vitlök, riven
1 dl färsk bladpersilja, finhackad
1 ägg
0,5-1 tsk salt, svartpeppar
Tillbehör
lökringar, råstekta
isbergssallad, strimlad
tunna tomatskivor
gurka, i skivor
0,5 avokado, skivad
Nyttig dressing
2 dl crème fraiche alt. grekisk yogurt
2-3 msk nyttig ketchup (Urtekram har en fin variant endast sötad med lite råsocker)
1 krm chilipeppar
3 msk mjölksyrad gurka, finhackad
3 msk färsk lök, finhackad
Gör så här
Blanda samman ingredienserna till dressingen. Ställ svalt.
Blanda ingredienserna till färsbiffarna.
Forma färsen till fyra biffar, ca 1–1 1/2 cm tjocka. Krydda biffarna med salt och peppar.
Grilla på träkolsgrill eller i grillpanna ca 3 minuter på varje sida. När köttsaften börjar tränga fram på ytan är burgaren rosa inuti. Låt den ligga kvar lite till om du vill ha den genomstekt. (Använder du kycklingfärs är det viktigt att biffarna är genomstekta.)