Dovhjortsinnanlår i snöre med ingefära och skogssvamp

Jag älskar att lägga in grönsaker. Allt ifrån potatis till kålrot. Allt går! Testa er fram. Jag serverar min ”Hot Pot” med inlagd kålrot, champinjoner, inlagd potatis, omoget päron och svartkål /Danyel

Maya Samuelssons dryckestips
Yalumba The Y Series Shiraz Viognier, 2014
Australien, South Australia
Nr 82426

24 november 2017

Du behöver

  • 500 g dovhjortsinnanlår
  • 1,5 l hönsbuljong (gärna egenlagad)
  • 1 dl skivade champinjoner
  • 0,5 dl shiitakesvamp
  • 4 kvistar timjan
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk gröna enbär (går bra med vanliga 4 st)
  • 2 msk riven ingefära
  • 0,5 tsk fänkålsfrön
  • 0,5 dl soja (japansk)

Jordärtskocka

  • jordärtskockor
  • salt och peppar
  • rapsolja

Gör så här

  1. Koka upp buljongen och lägg i alla ingredienser (utom dovhjorten och soja). Låt sjuda långsamt på låg värme i ca 30 minuter. Smaksätt med sojan.
  2. Bind upp dovhjortsinnanlåret och lägg det i buljongen på lägsta värmen tills köttet har en innertemperatur på 52°C. Ta upp köttet och låt vila i 10 minuter. Tranchera och servera med buljongen.
  3. Servera med kokta jordärtskockor som mixas med rapsolja, salt och peppar.
Kommentera receptet

Fler goda recept