Donburi med sashimilax

30 m
4
Spela video Donburi med sashimilax
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

  • 3 dl japanskt ris
  • 400 g lax, av salmatyp
  • 2 avokado
  • 2 noriblad (sushisjögräsblad)
  • 200 g edamamebönor
  • 1 näve ärtskott
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 1 röd chilifrukt, tunt skivad

Sojavinägrett

  • 4 msk japansk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk honung
  • 1 msk sesamolja

Gör så här

  1. Tvätta riset och skölj väl i sil tills vattnet är helt transparent. Låt droppa av väl i durkslag och koka enligt instruktioner på paketet.
  2. Skiva laxen i tunna skivor. Skiva avokado. Dela noribladen i 8 delar.
  3. Blanda ihop alla ingredienser till sojavinägretten.
  4. Servera donburin genom att lägga ris i botten på stora djupa skålar. Toppa med lax, avokado, edamame, ärtskott, nori och chili. Häll på sojavinägrette vid bordet och ät genast!
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Skärbrädor från kända varumärken

Skärbrädor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept