Donals fisktacos

Donals fisktacos
Foto: TV4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Donals fisktacos

23 ingredienser

30 m

Tacokryddad torskfilé smidigt serverad som wrap med mättande vitkål, tomatsalsa och avokado.

Ingredienser

portioner

Tomatsalsa

  • 250 g körsbärstomater
  • 2 knipplökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 limefrukt
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Tacos

  • 1 msk paprika
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 650 g torskfilé
  • 1 msk solrosolja

Servering

  • 100 ml gräddfil
  • 1 limefrukt, i klyftor
  • 0,5 limefrukt, saften till servering
  • 2 avokador
  • 0,5 kruka korianderblad
  • 1 rödlök
  • 0,5 vitkål
  • droppe tabasco
  • 12 tortillabröd

Gör så här

Salsa

  1. Börja med salsan. Halvera körsbärstomaterna. Finhacka knipplök och vitlök och blanda ihop ingredienserna i en serveringsskål och ställ åt sidan.
  2. Skär avokadon i fina skivor, pressa över saften från en halv lime och salta. Låt vila.

Tacofisk

  1. Hetta upp en stekpanna till halvhög värme.
  2. Blanda kryddblandningen, paprika, vitlökspulver, oregano, cayennepeppar och malen spiskummin i en skål. Vänd ner fiskfilén i kryddblandningen och se till att fisken har fått kryddor runt om.
  3. Stek fisken i 4-5 minuter på varje sida tills den är genomstekt.
  4. Förbered tillbehören till fisken med gräddfil, limeklyftor, korianderblad, strimlad rödlök och kål.
  5. Lyft fisken från stekpannan och bryt isär med en gaffel.
  6. Lägg fisken i de värmda tortillabröden och lägg små bitar av allt i bröden. Wrap upp och njut!