Djoje kebab - kycklingspett

5 röster
1 h
4-6

Gyllene kycklingspett, eller djoje kebab som de också kallas, blir saftiga och möra av en kryddig yoghurtmarinad. Går lika bra att lägga på grillen som att laga i ugn.

Visa mer
1 h
4-6

Du behöver

  • 2 kuvert saffran (à 0,5 g)
  • 0,5 dl hett vatten
  • 800 g kycklingfilé alt tofu
  • 1 gul lök
  • 2 lime
  • 2 dl grekisk yoghurt (10 %)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 0,5 dl olivolja
  • salt, svartpeppar

Gör så här

  1. Lös upp saffranet i det heta vattnet. Låt stå minst 15-20 minuter.
  2. Skär kycklingfiléerna i bitar. Riv eller finhacka löken. Pressa limen.
  3. Blanda ihop alla ingredienser och låt kycklingen marinera, ju längre desto godare smak.
  4. Efter att kycklingen marinerats trär du kycklingbitarna på spett. Grilla på grillen eller i ugn.
  5. I ugn: Värm ugnen till 250 grader, gärna med grillfunktion på. Sätt in en plåt i mitten av ugnen och lägg på ugnsgallret. Låt gallret bli ordentligt varmt, då fastnar inte kycklingen lika lätt. Grilla spetten i ugnen i ca 10-15 minuter.
15 maj 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept