Djoje kebab - kycklingspett

0 röster
1 h
4-6
1 h
4-6

Du behöver

  • 2 kuvert saffran (à 0,5 g)
  • 0,5 dl hett vatten
  • 800 g kycklingfilé alt tofu
  • 1 gul lök
  • 2 lime
  • 2 dl grekisk yoghurt (10 %)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 0,5 dl olivolja
  • salt, svartpeppar

Gör så här

  1. Lös upp saffranet i det heta vattnet. Låt stå minst 15-20 minuter.
  2. Skär kycklingfiléerna i bitar. Riv eller finhacka löken. Pressa limen.
  3. Blanda ihop alla ingredienser och låt kycklingen marinera, ju längre desto godare smak.
  4. Efter att kycklingen marinerats trär du kycklingbitarna på spett. Grilla på grillen eller i ugn.
  5. I ugn: Värm ugnen till 250 grader, gärna med grillfunktion på. Sätt in en plåt i mitten av ugnen och lägg på ugnsgallret. Låt gallret bli ordentligt varmt, då fastnar inte kycklingen lika lätt. Grilla spetten i ugnen i ca 10-15 minuter.
15 maj 2018

Fler goda recept