Apelsinkrans

DIY - Apelsinkrans till jul

Att göra hemmagjort julpynt är både enkelt och roligt. Här tipsar inspiratören Helena Lyth om hur du gör din alldeles egen apelsinkrans. Så vackert att pynta hemmet med i jul!

Med små enkla medel kan du själv piffa ditt hem, ofta med saker du redan har hemma! Här tipsar Helena Lyth om hur du gör en vacker apelsinkrans i fyra enkla steg.

Hitta fler smarta tips på Helenas blogg!

Detta behöver du:

  • Apelsiner
  • Metallring el likn.
  • Limpistol
  • Sidenband

Gör såhär:

  1. Värm upp ugnen till 90°C.
  2. Skär tunna skivor av apelsin och lägg på ugnsgaller.
  3. ställ in i ugnen och låt torka i 4 timmar.
  4. Under den sista och 5.e timman öppnar du ugnsluckan och håller den på glänt. Jag använde en träslev som stopper.

Viktigt att apelsinskivorna torkar helt och inte är blöta och klibbiga men var vaksam på att de inte bränns och blir bruna. Tider kan skifta från ugn till ugn.

Låt skivorna svalna och sätt igång limpistolen. Lägg ut skivorna på metallringen så du vet hur många skivor som behövs. Måtta så det finns ett utrymme för sidenband längst upp. Limma en apelsinskiva i taget, på ringen och på den underliggande skivan.

På Helenas blogg hittar du fler steg för steg-bilder!

Klipp till en bit sidenband och gör en rosett, knyt så den håller sig. Lägg det kvarvarande sidenbandet under den tomma utan och limma fast det och vik över bandet. Limma på rosetten. Knyt ihop de två ändarna av det långa sidenbandet och häng upp kransen.

Populär julmat