Dillkött på lamm

Dillkött på lamm
Foto: TV4

Dillkött är gammal, hederlig svensk husmanskost. Här har vi lagat det på modernt vis och får en både smal och välsmakande rätt. Servera kokt potatis till.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 1 kg grytbitar av lamm
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 1 gul lök
  • 50 g kålrot
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 knippa dill
  • salt och malen vitpeppar
  • 3 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 0,5 dl grädde (valfri fetthalt)
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk ättika

Gör så här

  1. Ansa, skala och skär morot, palsternacka, lök och kålrot i mindre bitar. Lägg grönsakerna i en kastrull med kallt vatten tillsammans med köttet, lagerblad, vitpepparkorn och hälften av dillstjälkarna. Spar och finhacka vipporna till såsen. Koka grytan i ca 1 1/2 timme.
  2. Ta upp köttet och sila buljongen. Smält smör i en kastrull, ta av från värmen och vispa ner mjöl. Ställ tillbaka på plattan och spä med buljongen, lite i taget. Tillsätt socker, ättika och resten av dillstjälkarna, krydda med salt och peppar. Tillsätt grädde och hackad dill.
  3. Lägg i köttet igen och hetta upp före servering.
Kommentera receptet

Fler goda recept