Dillcroissanter fyllda med lax och färskost

Croissanter med dill i degen fylls med lax och färskost och toppas med sesamfrön. Underbart gott.

27 maj 2016

Du behöver

  • 900 g vetemjöl
  • 30 g socker
  • 25 g salt
  • 30 g jäst
  • 20 g honung
  • 550 g råsaft på dill
  • 500 g smör, för inkavling

Fyllning

  • 100 g lax, i kuber om ca 1*1 cm
  • 200 g färskost
  • salt och peppar

Topping

  • ägg, till pensling
  • sesamfrön

Gör så här

  1. Kör alla ingredienserna utom smöret till en smidig deg ca 3-4 minuter.
  2. Låt ligga i kylen och vila ca 1 timme. Kavla ut degen och vik in smöret.
  3. Kavla sedan 3 stycken 3-slag på degen och låt vila i kyl ca 30-40 minuter så att spänningen släpper.
  4. Kavla sedan ut degen 2 cm tjock.
  5. Skär ut som fyrkanter och rulla dem med fyllning på lax, färskost och salt samt peppar i mitten.
  6. Vik samman degen mitten så laxfyllningen stanna i mitten av degen, pensla med ägg som vispas upp lätt och strö på lite sesamfrö på toppen.
  7. Låt jäsa ca 90 minuter under plast i rumstemperatur.
  8. Baka i 180 grader ca 20 minuter. Dra av på galler och låt svalna.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Kavlar från kända varumärken

Kavlar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept