Ägg italienne

0 röster
20 min
4

Pocherade ägg som serveras med med strimlad tunga och Rhode islandsås.

Vintips från Diana
72150 Dolcetta d’Alba, 99 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


Visa mer
20 min
4

Du behöver

Ägg italienne

  • 4 st ägg
  • 1 msk ättiksprit
  • 3 knippen grön sparris
  • Salt, efter smak
  • Citron, efter smak
  • Kokt tunga

Rhode Islandsås

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 dl chilisås
  • 5 droppar tabascosås

Gör så här

  1. Ägg italienne
    Äggen pocheras i kokande vatten med 1 msk ättiksprit i cirka 7-8 minuter.
  2. Koka sparrisen cirka i 8 minuter med lite salt och pressad citron.
  3. Den kokta tungan (ev. kokt skinka) strimlas.
  4. Rhode Islandsås
    Vispa grädden och blanda med majonnäs, chilisås och tabascosås.
8 september 2011

Laddar fler recept