Dags att byta kyl och frys? 4 smarta tips!

Hur länge har du haft samma kyl och frys?
En tumregel är - är vitvarorna från år 2006 eller äldre - då är det dags att byta ut dem! Här har vi samlat tips på vad du ska tänka på när du väljer nya vitvaror!

1. Underlätta vardagen - byt till en smart kyl

​Nu för tiden finns det smarta vitvaror som hjälper dig optimera vardagen. Samsungs kyl som till exempel tar en bild på innehållet i kylen varje gång du stänger kylskåpsdörren - och automatiskt skickar bilden till en app i din telefon.

När du sedan ska handla vet du exakt vad du har hemma och slipper köpa dubbletter som blir dåliga i kylen. Smart va!

Läs mer om Samsungs smarta kyl här!

2. Slipp matsvinn - ​Kylzoner för olika råvaror

I takt med att utvecklingen - så utvecklas även våra vitvaror. Ett vanligt fel vi gör är att placera råvarorna fel i kylskåpet - vilket leder till kortare hållbarhet. Nu kan du köpa en kyl med olika kylzoner för olika råvaror - så det du köper håller längre i rätt temperatur. Perfekt för att optimera dina inköp!

Dags att byta kyl och frys? Se Elons utbud här!

3. Missa inte att byta ut gamla vitvaror

Enligt rekommendationer från Naturskyddsföreningen bör vi byta ut kyl och frys som är tillverkade innan 2006. När du byter dina gamla vitvaror är det viktigt att tänka på att köpa nya med miljömärkning, alltså mer energisnåla och miljövänliga. Köper du din kyl och frys hos Elon kan du dessutom göra ett tillägg så de kommer och installerar kyl och frys hemma hos dig och hämtar dina gamla vitvaror och återvinner dem, läs mer om det här!

Läs mer om Elons tips på kyl och frys här!

​4. Smart för både miljö och plånbok

Att byta ut dina vitvaror behöver alltså inte betyda något jobbigt utan se det som en möjlighet att skapa ett smidigare och mer miljöriktigt liv. Med dagens uppdaterade kylfunktioner minskar du din miljöpåverkan och ditt matsvinn - fråga Elon om du har fler frågor om ditt framtida kylköp!


Kökets middag