Tänt vare här - oxfilé med sardellsås

Tänt vare här - oxfilé med sardellsås
Foto: TV4

Tänt vare här - oxfilé med sardellsås

Av: Dennis Bergsman

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

Grillad oxfilé, serverad på Bergsmans sätt, med en krämig sås på sardeller, cremé fraiche och parmesanost, toppad med parmaskinka och avokado, till detta bjuds pommes och rotfruktsallad. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 bitar oxfilé, gärna av mittbit

Sås

  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk majonnäs
  • 3 sardeller, finhackade
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 dl parmesanost, riven

Tillbehör

  • sallad
  • 2 tomater, i skivor
  • 2 knipplökar
  • 1 avokado
  • 8 skivor parmaskinka

Gör så här

  1. Kött: Ta fram köttet så att det är rumstemperat, gnid in med olivolja. Bryn i grillpanna. Kör klart i ugn (100grader) tills innertemperatur 55gr (medium). Salta och peppra efteråt.
  2. Sås: Blanda allt, låt stå svalt, gärna över natten.
  3. Tillbehör: Stek parmaskinkan ca ½ minut så att den blir krispig och toppa hela rätten med den.
  4. Servera med hemgjorda tjocka pommes frites.