Grillad älgkalvsbiff med picklad morot och kolrot

Grillad älgkalvsbiff med picklad morot och kolrot
Foto: Julia Bejerot-Winkler

En härlig varmrätt med älgkött som serveras tillsammans med grönsaker.

HEIDI ANDERSSONS MATKASSE


MEN detta VILL jag gärna äta:
VILT, säsongsprimörer, KRAVMÄRKT.

När du jobbar hur ser ditt ”matintag” ut då?
Egna matlådor och ett ständigt letande efter husmanskost!

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Fina ekologiskt odlade och KRAVmärkta produkter! Viltköttet har jag redan i frysen (mor och far, lillebror Frank och Björns pappa jagar - jag har själv jägarexamen och tror att jag kommer börja jaga när jag blir pensionär)
− Älgfärs ta med hemifrån
− Mandel potatis ta med hemifrån
− Kålrot ca 10:-
− Morot ca 5:-
− Persilja, timjan ca 20:-
− Pepparrot ca 10:-
− Matjessill ca 15:-
− Lingon frysta ta med hemifrån
− Tunnbröd ca 10:-
TOTAL: 70:-

14 april 2008
4

Du behöver

  • 4 st älgkalvsbiffar
  • 2 st Morötter i långa tunna skivor
  • 0,5 st kolrot i bit
  • 2 msk vinäger
  • 4 msk socker
  • 6 msk vatten
  • 1 tsk vitpepparkorn
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 8 st enbär
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk anis

Gör så här

  1. Koka morötter och kolrot i vinäger, socker, vatten, vitpepparkorn, svartpepparkorn och enbär i fyra minuter.
  2. Krydda älgkalvsbiffen med kummin, anis, salt och peppar.
  3. Grilla biffen till önskad stekgrad.
  4. Servera biffen tillsammans med dem picklade rotfrukterna.
Kommentera receptet

Fler goda recept