Marinerade champinjoner

0 röster
4
Marinerade champinjoner
Foto: Julia Bejerot-Winkler

Här är ett litet tillbehör med smaskigt marinerade svampar.

MÅRTEN ANDERSSON matkasse


MEN detta VILL jag gärna äta:
gillar lax, farska orter, ingerfara, kikkoman soya, curry (ju starkare desto
battre. garna med lite lite honung), champinjoner, "udda" gronsaker
som man inte tanker sig varma direkt fast varma - gurka, ananas, tomater,
apple osv. gradde ocksa saklart. och utan havs/flingsalt kanns det pa latsas :-)

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
se ovan. med tillagget, dyr kaviar, tryffel och saffran kankske.
– Lax, 250g ca 30:-
– Currypasta, burk 110g ( ca 30:- ej medräknat )
– Svamp färska champinjoner ca 10:-
– Gurka halv ca 10:- ( hel 19.90 )
– Ananas ca 10:-
– Ingefära ca 10:-
– Färsk kokos ca 10:-
– Cous cous ca 5:-
− Thai basilika ca 12:-
− Chili, 1st ca 3:-
TOTALT: ca 100:-

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 10 st champinjoner
  • 3 msk myntha och thaibasilika
  • 1 msk olja
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk riven ingefära
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skala och skiva champinjoner i kraftiga bitar.
  2. Gör en marinad på myntha, thaibasilika, olja, vinäger, ingefära, salt och peppar.
  3. Tillsätt champinjonerna och servera.
12 mars 2008
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept