Danskt smörrebröd med frasig torsk och örtmajonnäs

Fredrik Eriksson ny

Danskt smörrebröd med frasig torsk och örtmajonnäs

13 ingredienser

40 m

Klassiskt smörrebröd med pankopanerad torsk på kavring toppad med örtmajonnäs, kapris och cornichon.

Ingredienser

portioner små smörrebröd
  • 400 g torskfilé
  • ströbröd (gärna pankoströbröd)
  • 0,5 kruka persilja
  • 0,5 kruka gräslök
  • 1 dl majonnäs
  • 5 skivor danskt rågbröd
  • 1 gemsallad
  • 10 cornichons
  • 1 msk kapris
  • salt
  • vitpeppar
  • olja, till stekning
  • citronklyftor, till garnering

Gör så här

  1. Skär torsken i 10 bitar. Panera dem i pankon blandad med salt och vitpeppar.
  2. Stek de panerade torskbitarna i olja, ca 3 minuter på varje sida beroende på torskens tjocklek.
  3. Dela de danska rågbrödsskivorna på mitten.
  4. Finhacka örterna och blanda med majonnäsen.
  5. Spritsa eller klicka lite örtmajonnäs på brödet. Fäst ett salladsblad, lägg på den ljumna torsken och lite mer majonnäs. Garnera med kapris, cornichoner och en liten citron klyfta .