Dansk paj med rabarber och äpplen

Dansk paj med rabarber och äpplen
Foto: TV4

Dansk paj med rabarber och äpplen

Av: Lars - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

40m

Söt och syrlig paj, med både äpplen och rabarber, serveras med syltade plommon.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4-5 äpplen
  • 2-3 stjälkar rabarber

Tillbehör

  • 1 dl syltade plommon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda ägg, mjöl och socker, med vaniljsocker.
  3. Tärna äpple och rabarber i små bitar och lägg i 4 små ugnsfasta formar.
  4. Häll degen över det tärnade och sätt in i ugnen i 20-30 min.
  5. Ta ut kakan och häll syltade plommon över.