Bakade äpplen med kanel och rom

Glacerade äpplen med rom och pekannötter. Servera äpplena med glass till som efterrätt.

27 september 2013

Du behöver

Glacering

  • 1,2 dl brunt socker
  • 1,2 dl rom
  • 1,2 tsk salt
  • 1,2 msk kanel

Äpplen

  • 6 små äpplen
  • 6 kanelstänger
  • 3 msk smör
  • pekannötter
  • 1 dl äpplecider
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Kombinera socker, salt, kanel och rom i en kastrull, rör och låt puttra på medium värme. Reducera i ca 3 minuter häll i 1 dl hackade pekannötter.
  2. Värm ugnen till 200 grader.
  3. I en ugnssäker form lägg de skalade äpplena på rad och stick i kanel stång i varje. Häll på glaseringen på äpplena och häll cidern i botten av formen. 
  4. Sätt äpplena i mitten av ugnen och laga dom i ca 25-30 minuter till som är mjuka men inte för mjuka. Ta ut då och då och häll lite av cidern över dem. Servera med vaniljglass.
Kommentera receptet

Fler goda recept