Köket.se
Vad vill du laga idag?
Sök
Marinerade bär med romindränkt sockerkaka
0 röster
4
Av
Daniel Räms
Från
Nyhetsmorgon
Fest
Serveras med lättvispad vaniljgrädde.
Visa mer
4
4 portioner
Du behöver
1 dl
råsocker
1 dl
vatten
1 dl
mörk rom
2 dl
blandade bär (ta gärna det som finns i säsong)
4 skivor
torr sockerkaka eller fruktkaka
2 dl
grädde
1
vaniljstång
mynta
Lägg till i inköpslista
Gör så här
Koka upp råsocker och vatten till en sockerlag, låt svalna.
Smaka upp sockerlagen med rommen, ( styrka efter smak).
Lägg i bären i romlagen minst 1 timme innan servering.
Dela och skrapa ur vaniljstången i grädden och lättvispa.
Innan servering så ta lag från bären och dränk sockerkaka i den. Viktigt att den blir helt indränkt.
Lägg skivan i botten av en tallrik och bären runt om. Servera grädden i en skål på sidan
30 december 2010
Kommentera receptet
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut
Spara
Läs vår kommentarspolicy
laddar fler recept...
Laddar fler recept...
Du behöver JavaScript aktiverat för att Köket.se ska fungera optimalt.
Läs mer här