Saltbakad rotselleri med oxmärg, kastanjer och tryffel

björn frantzen
Daniel Lindeberg

Saltbakad rotselleri med oxmärg, kastanjer och tryffel

Av: Björn Frantzén, Daniel Lindeberg

Från: Nyhetsmorgon

12 ingredienser

Saltbakad rotselleri från vår egna trädgård "Tarte fine" med oxmärg. Rostade hyvlade kastanjer, tryffelsmör, riven muskotnöt samt kastanjehonung och kallpressad Arganolja.

Ingredienser

portioner
  • 1 rotselleri
  • 1 kg grovt havsalt
  • 200 g äggvita
  • 5 färska kastanjer, skalade
  • 1 krm muskot, färskriven
  • 10 g oxmärg
  • 1 dl fransk lantsmör
  • 2 msk tryffel, hackad
  • 1 msk kastanjehonung
  • 1 citron
  • 1 msk Arganolja
  • Fleur de sel de Guérande

Gör så här

  1. Blanda ihop saltet med äggvitan.
  2. Lägg rotsellerin på en plåt och täck sedan med saltblandningen baka i 200 gradig ugn i 3 h. Låt svalna.
  3. Skär sedan bort saltet och sedan skalet. Skär ut runda bitar ca 10 cm i diameter.
  4. Skiva kastanjerna tunt och lägg dessa ovanpå rotsellerin i ett jämnt lager. Toppa med oxmärg, muskotnöt och lite salt.
  5. Blanda ihop smöret med den hackade tryffeln och smaka av med ev. lite citron och mer salt. Värm sedan rotsellerin i ugn i ca 6-7 minuter.
  6. Arrangera på tallriken, lägg lite tryffelsmör ovanpå och avsluta med lite kastanjehonung och Arganolja ovanpå.