Escargots Ras-el-hanout med bittermandel-emulsion, rabarber och bleu de casse

0 röster
4
Visa mer
4

Du behöver

  • 16 kokta bourgognesniglar ( finns på burk)
  • Ras-el-hanout ( kanel,stjärnanis,koriander,ingefära,paprika,salt,chili)
  • 1 äggvita
  • 4 msk ströbröd
  • salt
  • 2 msk färsk koriander
  • 2 äggulor
  • 4 droppar bittermandel essens
  • 1 dl olivolja kallpressad
  • 1 dl matolja
  • 1 msk crèmefraiche
  • 2 msk citronsaft
  • salt
  • 1 rabarber
  • 50 g bleu de casse alt rouqefort eller annan grönmögelost
  • 8 skalade sötmandlar
  • 2 msk strösocker 1 msk vatten

Gör så här

  1. Panera sniglarna i äggvita, Ras-el- hanout och ströbröd.
  2. Vispa äggulor och häll i oljorna droppvis till en emulsion (majonnäs)
  3. Smaka av med citronsaft, salt och bittermandelessens. Vänd ner crèmefraiche.
  4. Smält socker i en kastrull tillsätt mandlarna och rör så att sockret kristalliserar sig, häll upp på bakplåtspapper.
15 november 2007

Laddar fler recept