Brandade på rökt torsk med krutonger

15 november 2007
4

Du behöver

  • 500 g potatis
  • 50 g olivolja
  • 50 g smör
  • 100 g rimmad rökt fisk ( alt endast rimmad och stekt)
  • 1 dl mjölk
  • salt
  • 100 g urkärnade oliver
  • 10 st soltorkade tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 schalottenlök
  • 0,25 dl olivolja
  • 0,25 dl vittvinsvinäger
  • 3 kvistar timjan

Gör så här

  1. Koka potatisen och ånga av den passera den genom en sil, tillsätt smör och olivolja och därefter den varma mjölken. Smaka av med salt samt den rökta fisken.
  2. Finhacka allting och värm upp olivoljan tillsätt det hackade i oljan låt fräsa i 5 minuter tillsätt vinägern och koka ihop något. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skivor gammalt bondbröd tärnas och steks gyllene i olivolja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept