Hemlagad hallonglass med maräng

Hemlagad hallonglass med maräng
Foto: TV4

Hemlagad hallonglass med maräng

Av: Daniel - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

Hemlagad hallonglass med en ljummen fjälltopp av maräng.

Dryck till maten
Chateau Menota 2007.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recept en där ifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Vad gör jag med äggulorna som blir över?

Keylime pie

Chokladbakelse

Pytt i panna med äggulor

Ingredienser

portioner

Glass

  • 250 g frysta hallon
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 äggulor

maräng

  • 4 äggvitor
  • 1 dl strösocker

Till garnering

  • mynta (eller citronmeliss)
  • florsocker

Gör så här

  1. Mixa bär, crème fraiche och socker till glasskonsistens.
  2. Fördela blandningen i höga glas och ställ i frysen.
  3. Sätt ugnen på grillvärme, 250-275 grader.
  4. Vispa äggvitorna och tillsätt sockret lite i taget.
  5. Vispa till en hård marängsmet.
  6. Toppa med marängsmet på den frysta glassen och sätt in glasen i den heta ugnen med ugnsluckan öppen.
  7. Gratinera ett par minuter tills marängen fått lite färg.
  8. Garnera med mynta eller citronmeliss och pudra med lite florsocker.