Brohedes bröllopstårta

Brohedes bröllopstårta
Foto: TV4

Brohedes bröllopstårta

Av: Dan - Skövde

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

Holländsk chokladtårta som serveras med en kesellakräm och söta anisbröd.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept

från Halv åtta hos mig

Ingredienser

Tårta

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 160 g smör
  • 150 g mörk choklad
  • 1,5 dl hasselnötter

Hildings hagelslagscreme

  • 0,5 dl färskost
  • 0,5 dl kvarg
  • Hagelslag (alternativt riven choklad)

Muisjessticks

  • formfranska
  • smör
  • Muisjes (alternativt mortla anis och blanda med lika stor del florsocker)

Gör så här

Tårta

  1. Vispa socker och ägg pösigt.
  2. Sikta samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i äggsmeten.
  3. Smält smöret i en kastrull, låt sedan chokladen smälta i det varma smöret och blanda sedan i det i äggsmeten.
  4. Smöra och bröa en 1,5 - 2 l springform.
  5. Häll i smeten och strö över hasselnötterna. Sätt in i 240 grader i 7-10 min.
  6. Låt tårtan svalna och ställ den sedan i frysen.
  7. Denna kan göras i god tid innan och serveras sedan halvtinad.

Hagelslagscreme

  1. Vispa ihop osten och kesellan.
  2. Rör försiktigt ner hagelslaget eller den rivna chokladen.

Muisjessticks

  1. Rosta brödet hårt.
  2. Skär bort kanterna.
  3. Bred på smör och pudra över rikligt med muisjes.