Dakos till den grekiska buffén

Jennie Benjaminsson

Dakos till den grekiska buffén

Av: Jennie Benjaminsson, Stina Patetsos Ahlénius

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

Jennie Benjaminsson och Stina Patetsos Ahlénius lagade en grekisk buffé i Nyhetsmorgon. Här är deras recept på härliga dakos.

Ingredienser

  • 1 kg körsbärstomater
  • 3 dl olivolja
  • 5 msk torkad oregano
  • 1 msk salt
  • 1 förp fullkornsskorpor

Garnering:

  • 450 g fetaost
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 kruka färsk oregano

Gör så här

  1. Grovhacka tomater och lägg dem i en skål.
  2. Tillsätt olivolja, torkad oregano och salt.
  3. Lägg skorporna på ett sort fat och fördela tomatsalladen över.
  4. Garnering: Smula fetaost över skorporna och toppa med färsk oregano och olivolja.