Dadelbollar med jordnötssmör

Dadelbollar med jordnötssmör
Foto: Eva Hildén Smith
Sara Begner
Sara Begner

Dadelbollar med jordnötssmör

7 ingredienser

20 m

Tips! Smaksätt gärna med kardemumma, kanel eller kaffe!

Recept ur boken Mera vego!

Ingredienser

portioner bollar
  • 200 g sötmandel
  • 20 urkärnade färska dadlar
  • 1 dl jordnötssmör osötat
  • 2 msk kakao
  • 2 msk vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl riven kokos

Gör så här

  1. Mixa mandlarna till ett smul i en matberedare monterad med kniv. Tillsätt resten av ingredienserna utom kokosen och mixa till en smulig men kladdig massa.
  2. Rosta gärna kokosen i en torr het panna för mer smak. Rör om hela tiden, den bränns lätt.
  3. Droppa lite vatten på händerna och forma små bollar av dadelmassan. Rulla i kokosflingorna.