• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Curryvåfflor med getostcrème, parmaskinka och granatäpple

Curryvåfflor med getostcrème, parmaskinka och granatäpple
Santa Maria logo ny
Santa Maria logo ny

Curryvåfflor med getostcrème, parmaskinka och granatäpple

8 steg att laga

10 ingredienser

30 min

Matiga, frasiga och goda våfflor. Smeten smaksätts med den fruktiga och smakrika Mango Currykryddan. Våfflorna toppas sedan med salladsblad, crème fraîche blandad med getost, parmaskinka och granatäppelkärnor.

Variera smakerna med en krydda till från Santa Maria. I det här receptet använder vi Curry Mango.

Curry Mango krydda Santa Maria

Ingredienser

4 portioner

Curryvåfflor

  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk Santa Maria Indian Mango Curry
  • 3 dl kolsyrat vatten
  • 1 msk smör, smält

Topping

  • 70 g salladsmix
  • 2 dl crème fraîche
  • 100 g getost
  • 8 skiva parmaskinka
  • 1 dl granatäpplekärnor

Gör så här

  1. Curryvåfflor
    Vispa grädden och ställ åt sidan.
  2. Vispa mjöl, Mango Currykrydda och vatten till en jämn smet.
  3. Rör ner den vispade grädden.
  4. Låt våffeljärnet bli ordentligt varmt och smörj den första laggen med smöret.
  5. Grädda knappt 1 dl smet åt gången.
  6. Topping
    Vispa crème fraiche med elvisp till en tjock konsistens.
  7. Skär bort kanterna på getosten. Smula getosten och blanda med crème fraichen. Vispa ihop med elvisp till en slät crème.
  8. Servera curryvåfflan med sallad, parmaskinka och en klick getostcrème. Toppa med granatäppelkärnor.