Sponsrat innehåll

Curryvåfflor med getostcrème, parmaskinka och granatäpple

0 röster
30 min
4
Curryvåfflor med getostcrème, parmaskinka och granatäpple

Variera smakerna med en krydda till från Santa Maria. I det här receptet använder vi Curry Mango.

Curry Mango krydda Santa Maria

Matiga, frasiga och goda våfflor. Smeten smaksätts med den fruktiga och smakrika Mango Currykryddan. Våfflorna toppas sedan med salladsblad, crème fraîche blandad med getost, parmaskinka och granatäppelkärnor.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

Curryvåfflor

  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk Santa Maria Indian Mango Curry
  • 3 dl kolsyrat vatten
  • 1 msk smör, smält

Topping

  • 70 g salladsmix
  • 2 dl crème fraîche
  • 100 g getost
  • 8 skiva parmaskinka
  • 1 dl granatäpplekärnor
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Curryvåfflor
    Vispa grädden och ställ åt sidan.
  2. Vispa mjöl, Mango Currykrydda och vatten till en jämn smet.
  3. Rör ner den vispade grädden.
  4. Låt våffeljärnet bli ordentligt varmt och smörj den första laggen med smöret.
  5. Grädda knappt 1 dl smet åt gången.
  6. Topping
    Vispa crème fraiche med elvisp till en tjock konsistens.
  7. Skär bort kanterna på getosten. Smula getosten och blanda med crème fraichen. Vispa ihop med elvisp till en slät crème.
  8. Servera curryvåfflan med sallad, parmaskinka och en klick getostcrème. Toppa med granatäppelkärnor.
Kökets dryckesbrev

laddar fler recept...

Laddar fler recept...