Currysill och långpepparsill, Tom Sjöstedts recept

44 röster

Krämig currysill med äpple och purjolök och klar rödlöksill med röd chili och långpeppar. Duka upp på julbordet och njut!

Visa mer

Du behöver

Krämig currysill

  • 400 g 5-minutersill
  • 2-3 msk lag från sillen
  • 1 msk curry
  • 1 msk äpplekoncentrat
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 gott äpple, skuret i tärningar
  • 100 g purjolök, tunt skivad
  • salt

Långpepparsill

  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2 rödlökar, tunt skivade
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 20 långpepparkorn
  • 400 g urvattnade hela sillfileér

Gör så här

  1. Currysill
    Skär sillen i tjocka bitar. Blötlägg curryn i vatten och låt svälla några minuter. Blanda sedan alla ingredienser förutom sillen. Bland i sillen precis innan servering. Smaka av med salt.
  2. Långpepparsill
    Koka upp ättika, socker, vatten, rödlök, chili och långpeppar. Låt svalna. Dela sillen i fina bitar och lägg i lagen. Låt stå minst 1 dygn helst 2 dygn innan servering.
16 december 2017

laddar fler recept

Laddar fler recept