Currykryddad pumpasoppa

30 m
4 - 6

Lättlagad pumpasoppa med curry, ingefära och lagerblad. Servera med en klick yoghurt.

Maya Samuelssons dryckestips till pumpa

  • 1503, Red seal
  • 79982, Au bon climat santa barbara county chardonnay
  • 26001, Ravenswood vintners blend zinfandel 2015
27 oktober 2017
30 m
4 - 6

Du behöver

  • 1 butternut squash
  • 4 svenska syrliga äpplen
  • 2 schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 msk gul curry
  • 1 bit färsk ingefära, riven
  • 2 lagerblad
  • 1 l grönsaksbuljong
  • salt och tabasco
  • 1-2 tsk salt

Servering

  • matlagningsyoghurt

Gör så här

  1. Skala och dela pumpan på mitten, gröp ur kärnorna. Skär pumpan i mindre bitar. Skala och tärna äpplena, skala och grovhacka lök och vitlök. Fräs alla grönsaker i en rymlig gryta i olja.
  2. Strö över curry och ingefära, låt fräsa med en stund innan buljongen slås över. Lägg i lagerblad och låt soppan puttra tills grönsakerna är mjuka.
  3. Lyft upp lagerbladen och mixa soppan slät eller låt den vara lite ”chunky”. Smaka av med salt och tabasco.
  4. Toppa soppan med en klick matlagningsyoghurt.
Kommentera receptet

Fler goda recept