Currygryta med vitkål, chili och kokos

15 m
4
Currygryta med vitkål, chili och kokos
Foto: Siri Barje
15 m
4

Du behöver

Currygryta

  • 1 gul lök
  • 1 rödlök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 grön chili
  • 2 msk rapsolja
  • 0,5 vitkålshuvud
  • 2 msk torkad garam masala
  • 2 burkar kikärter
  • 1 burk kokosmjölk
  • 0,5 burk vatten

Bulgurpilaff

  • 4 dl kokt bulgur
  • 10 torkade aprikoser
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl russin
  • 2 msk kokosflingor

Till servering

  • sesamfrön
  • koriander
  • 2 lime

Gör så här

  1. Skiva löken tunt. Hacka vitlök och chili. Stek i oljan på hög värme tills de får lite färg.
  2. Skiva under tiden vitkålen.
  3. Tillsätt garam masala i stekpannan och stek i ca 3 min. Tillsätt vitkål och rör runt.
  4. Häll i avrunna och sköljda kikärter, kokosmjölk, vatten samt salta och peppra. Låt koka i ca 5 min.
  5. Lägg bulgur på ett fat och strö över hackade aprikoser, valnötter, russin och kokosflingor.
  6. Servera curryn med lime i klyftor, sesamfrön samt koriander!

Fler vegetariska recept

Siris gröna vardagsrätter >>

Champinjonburgare med ramslöksmajonnäs, ruccola och stark ost
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Siri Barje

Visa alla recept från Siri Barje

Fler från Snacka med Siri

Visa alla recept från Snacka med Siri