Currygryta med vitkål, chili och kokos

Currygryta med vitkål, chili och kokos
Foto: Siri Barje
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Currygryta med vitkål, chili och kokos

18 ingredienser

15 m

Snabblagad currygryta med vitkål, kikärter och kokosmjölk. Serveras med bulgur som piffats med torkade aprikoser, valnötter och russin.

Ingredienser

portioner

Currygryta

  • 1 gul lök
  • 1 rödlök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 grön chilifrukt
  • 2 msk rapsolja
  • 0,5 vitkål
  • 2 msk torkad garam masala
  • 2 förp kikärtor
  • 1 förp kokosmjölk
  • 0,5 förp vatten

Bulgurpilaff

  • 4 dl bulgur, kokt
  • 10 torkade aprikoser
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl russin
  • 2 msk riven kokos

Till servering

  • sesamfrön
  • koriander
  • 2 limefrukter

Gör så här

  1. Skiva löken tunt. Hacka vitlök och chili. Stek i oljan på hög värme tills de får lite färg.
  2. Skiva under tiden vitkålen.
  3. Tillsätt garam masala i stekpannan och stek i ca 3 min. Tillsätt vitkål och rör runt.
  4. Häll i avrunna och sköljda kikärter, kokosmjölk, vatten samt salta och peppra. Låt koka i ca 5 min.
  5. Lägg bulgur på ett fat och strö över hackade aprikoser, valnötter, russin och kokosflingor.
  6. Servera curryn med lime i klyftor, sesamfrön samt koriander!