Crostini med ört- och citronstekt kyckling samt örtsallad

2 röster
40 m
10-12 crostini

Läckra små crostini toppade med färskost och chili- och vitlöksstekt kyckling.

Visa mer
40 m
10-12 crostini

Du behöver

  • 10-12 crostini
  • 2 benfria kycklingklubbor med skinnet kvar
  • 1 citron, skuren i bitar
  • 1 chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 3 kvistar rosmarin eller timjan
  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • salt, svartpeppar,
  • 1 dl färskost
  • blandade örter, t ex basilika och persilja

Gör så här

  1. Stek kycklingklubborna på låg värme i olivolja tills de är genomstekta, ca 20 minuter. Lägg i citron, chili, vitlök och örter i pannan under stekningen.
  2. Ös kycklingen med olivoljan under stekningen. Krydda med salt och peppar. Låt skinnet bli knaprigt. Låt svalna och skär kycklingen i skivor .
  3. Spritsa lite färskost på crostini och fördela kycklingen på. Ta gärna med lite vitlök och chili från pannan. Toppa med lite färskost, plockade örter, nymalen svartpeppar och olivolja.
2 juni 2018

Laddar fler recept