Crostini med kycklinglever och citronmajonnäs

3 röster
20 snittar

Crostinis med en kräm på kycklinglever och sardeller. Toppa med citronmajonnäs och servera som förrätt eller snittar till minglet.

Visa mer
20 snittar

Du behöver

  • 100 g smör
  • 1 gul lök, grovhackad
  • 500 g kycklinglever
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 15 sardellfiléer
  • salt och peppar
  • 2 ciabattabröd
  • ca 2 dl majonnäs
  • citron, efter smak

Gör så här

  1. Smält smöret i en teflonpanna. Lägg i löken och fräs tills den mjuknar. Tillsätt därefter levern och stek tills det hela är genomstekt.
  2. Nu är det dags att addera det vita vinet och låta det gå på medelvärme tills vinet har ångats bort.
  3. Lägg leverblandningen och sardellerna i en skål och mixa med en stavmixer till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär ciabattabrödet i cm-stora skivor och smörstek innan servering.
  5. Smaksätt majonnäsen med lite citron.
  6. Bred ut kycklinglever på dom smörstekta brödskivor och toppa det hela med en halv kaffesked citronmajonnäs
18 juni 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept