Crostini med kycklinglever och citronmajonnäs

20 snittar
20 snittar

Du behöver

  • 100 g smör
  • 1 gul lök, grovhackad
  • 500 g kycklinglever
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 15 sardellfiléer
  • salt och peppar
  • 2 ciabattabröd
  • ca 2 dl majonnäs
  • citron, efter smak

Gör så här

  1. Smält smöret i en teflonpanna. Lägg i löken och fräs tills den mjuknar. Tillsätt därefter levern och stek tills det hela är genomstekt.
  2. Nu är det dags att addera det vita vinet och låta det gå på medelvärme tills vinet har ångats bort.
  3. Lägg leverblandningen och sardellerna i en skål och mixa med en stavmixer till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär ciabattabrödet i cm-stora skivor och smörstek innan servering.
  5. Smaksätt majonnäsen med lite citron.
  6. Bred ut kycklinglever på dom smörstekta brödskivor och toppa det hela med en halv kaffesked citronmajonnäs
Kommentera receptet

Fler goda recept