Crostini med ädelost, fikon och honungsbalsamico

Foto: ViktVäktarna
Crostini med ädelost, fikon och honungsbalsamico
8 ingredienser
15 min
Salt, sött, krämigt och knaprigt - dessa snittar är riktiga vinnare. Perfekt tilltugg till festen!
Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i ViktVäktarna.
Ingredienser
- 1 baguette (à 30 cm)
- 1 msk olivolja
- 6 msk balsamvinäger
- 1,5 msk flytande honung
- 4 färska fikon
- 140 g ädelost (30 %)
- rucolasallad
- 4 msk valnötter, hackade
Gör så här
- Sätt ugnen på 150°.
- Skiva upp baguetten i 16 skivor och pensla lätt med olja. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen tills de fått fin färg och är krispiga, ca 10 minuter.
- Låt balsamvinäger koka upp i en kastrull och sedan sjuda på låg värme tills ca 2 ½ msk kvarstår. Ta från värmen och blanda ner honung.
- Skär fikonen i kvartar. Fördela ost, ruccola och fikon på crostinis. Ringla över honungsbalsamico och toppa med nötter.
TIPS!