Crostini med ädelost, fikon och honungsbalsamico

ViktVäktarna Crostini med ädelost, fikon och honungsbalsamico
Foto: ViktVäktarna

Crostini med ädelost, fikon och honungsbalsamico

8 ingredienser

15 min

ww viktväktarna

Salt, sött, krämigt och knaprigt - dessa snittar är riktiga vinnare. Perfekt tilltugg till festen!

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i ViktVäktarna.

WW ViktVäktarna

Ingredienser

portioner stycken
  • 1 baguette (à 30 cm)
  • 1 msk olivolja
  • 6 msk balsamvinäger
  • 1,5 msk flytande honung
  • 4 färska fikon
  • 140 g ädelost (30 %)
  • rucolasallad
  • 4 msk valnötter, hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Skiva upp baguetten i 16 skivor och pensla lätt med olja. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen tills de fått fin färg och är krispiga, ca 10 minuter.
  3. Låt balsamvinäger koka upp i en kastrull och sedan sjuda på låg värme tills ca 2 ½ msk kvarstår. Ta från värmen och blanda ner honung.
  4. Skär fikonen i kvartar. Fördela ost, ruccola och fikon på crostinis. Ringla över honungsbalsamico och toppa med nötter.
TIPS!