Crostini med ädelost, fikon och honungsbalsamico

ViktVäktarna Crostini med ädelost, fikon och honungsbalsamico
Foto: ViktVäktarna

Crostini med ädelost, fikon och honungsbalsamico

8 ingredienser

15 min

ww viktväktarna

Salt, sött, krämigt och knaprigt - dessa snittar är riktiga vinnare. Perfekt tilltugg till festen!

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i ViktVäktarna.

läs mer
WW Points 4

ViktVäktarnas Points

Ikonen visar Pointsvärdet receptet har för den som är medlem hos ViktVäktarna.

Läs mer

WW ViktVäktarna

Ingredienser

portioner st
  • 1 baguette (à 30 cm)
  • 1 msk olivolja
  • 6 msk balsamvinäger
  • 1,5 msk flytande honung
  • 4 färska fikon
  • 140 g ädelost (30 %)
  • rucolasallad
  • 4 msk valnötter, hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Skiva upp baguetten i 16 skivor och pensla lätt med olja. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen tills de fått fin färg och är krispiga, ca 10 minuter.
  3. Låt balsamvinäger koka upp i en kastrull och sedan sjuda på låg värme tills ca 2 ½ msk kvarstår. Ta från värmen och blanda ner honung.
  4. Skär fikonen i kvartar. Fördela ost, ruccola och fikon på crostinis. Ringla över honungsbalsamico och toppa med nötter.
TIPS!
läs mer
Halstrade pilgrimsmusslor, Viktväktarnas recept

Fler tips från ViktVäktarna

Här hittar du fler smarta recept från ViktVäktarna

Läs mer