Blanda ihop ingefära, sirap och salt. Pensla kalvläggen runtom med blandningen och placera den i en ugnsfast form. Stek i ca 2 timmar i ca 125-gradig ugn. Ös ofta med buljongen som bildas i botten på formen. Dra ner värmen om ytan får för mycket färg.
Dela under tiden vitkålshuvudet i stora klyftor. Behåll stammen, så håller den
Ihop bättre. Koka klyftorna mjuka i lättsaltat vatten.
Strimla schalottenlöken, finhacka vitlöken och stek det mjukt i smör. Salta och ha i sockret. Repa av timjanblad från stjälkarna och ha ner det och lagerbladen i grytan.
Häll i vitvinsvinägern och blanda ner den blancherade vitkålen. Smaka ev av
Med lite mera salt.
Ta upp kalvköttet ur stekformen. Sila av skyn i en kastrull och red av till
Sås med maizena.
Skär upp kalvköttet och servera tillsammans med såsen och vitkålen.